Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (2024)

Acum că vacanța s-a cam terminat și fiecare am revenit pe la oile noastre, e un moment numai bun să reunim gașca de prieteni la o ieșire în oraș. N-ai nevoie decât de ceva muzică bună și un co*cktail mixat exact așa cum trebuie, pentru a întâmpina toamna cu stil. Iar noi știm exact ce co*cktail baruri din Bucuresti să-ți recomandăm pentru asta!

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (1)

Avem în oraș o grămadă de baruri, terase și restaurante cu ambianță minunată. Așa că, data viitoare când îți vine cheful de-o ieșire sau vrei să închei ziua cu un co*cktail spectaculos, alege una din locațiile propuse de noi. Vei găsi cele mai elegante Negroni, cele mai inventive Martini și barmani pricepuți, care se întrec într-ale mixologiei pentru a-ți prepara băutura perfectă!

10+ dintre cele mai cool co*cktail baruri din București

Cum le-am ales? Desigur, contează băuturile în sine, dar și atmosfera! Unele sunt baruri foarte cunoscute în oraș, altele sunt repere faimoase pentru viața de noapte. La unele poi chiar și mânca foarte bine. Și la toate poți comanda un co*cktail excelent din meniul de bar!

Owl co*cktail House

Îl găsești la doi pași de Cișmigiu, pe străduțele cu case, de lângă DNA. Vei descoperi aici o atmosferă confortabilă și relaxată, cu un aer internațional și primitor. Meniul lor de co*cktailuri este o adevărată enciclopedie de alchimie în pahare. Vei vedea tehnici și abordări pe care nu le-ai mai văzut până acum în prepararea unei băuturi. Orice iese din mâna acestor barmani experimentați denotă grație, spectacol, talent și multă muncă. Așa că ai toate șansele să descoperi noi combinații preferate, cu ajutorul oamenilor din spatele barului.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (2)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (3)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (4)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (5)

Este de asem*nea locul perfect pentru o aniversare, datorită spațiului generos care îți poate oferi intimitatea necesară. În plus, DJ-ul casei este întotdeauna cel puțin la fel de inspirat ca și barmanii când vine vorba de mixuri. Staff-ul de aici este cu adevărat prietenos și primitor, iar ocazional au loc flair show-uri remarcabile în spatele barului.

Decadance

Conceptul Decadance s-a născut în 2018 din pasiunea pentru ospitalitate a doi dintre cei mai premiați barmani români, care sunt și frați: Alin și Alexandru Tudor. Locația din Piața Romană, dintr-una dintre cele mai mari clădiri de birouri din zonă, își întâmpină oaspeții într-o scenă parcă de teatru. Locul e „împodobit” cu draperii somptuoase, arcade Scala, podea terrazzo și multe alte obiecte de decor care subliniază fantezia.

Fiind localul a doi barmani, nu e nici o surpriză că lista co*cktailurilor este de-a dreptul senzațională. Folosind tehnici personalizate și experimentând cu ingrediente inedite, echipa creează unele băuturi extraordinare, pe măsura ambianței.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (6)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (7)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (8)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (9)

Iar mâncarea… Oh… mâncarea lor e divină! O vizită la Decadance îți va satisface apetitul pentru mese fabuloase, co*cktailuri exuberante și momente memorabile. Bucătarii și barmanii de aici spun că își iau inspirația din ingredientele locale, pe care le transpun în preparate moderne. Vei găsi în farfuriile lor multe tipuri diferite de brânză locală și mezeluri artizanale. Dar și mămăligă, carne și multe alte bunătăți tradiționale. Toate cu un twist modern!

Pe lângă lista lor de co*cktailuri fabuloase, se mai laudă cu o colecție de peste 16 băuturi spirtoase locale, peste 60 de vinuri locale, 70 de ginuri, 40 de whisky-uri și peste 30 de romuri din toată lumea. Așa că îți merită din plin locul în acest „top” de co*cktail baruri din București!

Negroni Aperitivo Bar

Fresh! Super fresh! Tocmai s-a deschis în BucureștiNEGRONI Aperitivo Bar. Ce-i drept, așteptam de ceva vreme să facem acest anunț, pentru că e un loc super-uber-cool!

Din Florența la Londra și New York, de la contele Camillo Negroni la Stanley Tucci, din 1919 și până zilele noastre, Negroni e o călătorie… a gustului. După Kiev și Odesa, barul aduce acum și la noi acest concept italian lansat în Ucraina în 2020, pentru a scrie capitolul bucureștean al celebrului co*cktail.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (10)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (11)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (12)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (13)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (14)

Designul, semnat de arhitecta ucraineană Lisa Shinder, e dominat de nuanțe retro italiene și art deco tipic bucureștean. Și arată fantastic! Servesc de co*cktail-uri italiene clasice și variante moderne de Negroni, de la ora aperitivului și până în noaptea dansantă. Așa că promite să devină spațiul pentru aventura ta zilnică de Negroni!

Îi găsești pe strada Matei Millo, la o aruncătură de băț de Calea Victoriei, în clădirea Tandem.

Fix me a Drink

Tot pe lângă Cișmigiu mai e unul din cele mai mișto co*cktail baruri din București. La Palatul Universul vei găsi poate cel mai mișto botanical bar din oraș. Ce noroc că e și un co*cktail bar veritabil! Echipa de la FIX este mânată de pasiunea și curiozitatea pentru cele mai năstrușnice ingrediente. Pun accent pe elementele botanice est-europene și alte ingrediente specifice zonei. Meniul barului este scurt și se schimbă adesea în funcție de ingredientele noi și interesante pe care barmanii reușesc să pună mâna din piețele locale.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (15)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (16)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (17)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (18)

Găsești aici, de asem*nea, o selecție foarte bună de beri artizanale și vinuri, toate locale și naturale. Așa că fiecare vizită la ei te va surprinde garantat cu o propunere nouă și cel mai bine ar fi să-ți faci un obicei din a-i vizita din când în când. Pentru că nimic din ce iese din bar nu-i de ratat!

GinOteca

Nu putem vorbi de co*cktail baruri din București fără să pomenim și despre GinOteca, de pe strada Plantelor. A fost deschisă în 2019 de trei prieteni care au rămas fascinați de universul nelimitat al ginului, după o vacanță în Spania. Și este, cu siguranță, și locul tău dacă vrei să bei cele mai bune ginuri și gin co*cktailuri din București. Locul în sine este foarte primitor, intim și cald. În plus, au și o terasă micuță, numai bună pentru seri târzii, în care să te întinzi cu prietenii la povești și pahare.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (19)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (20)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (21)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (22)

Au un meniu de-a dreptul impresionant, cu peste 80 de rețete aromate, unele mai exotice, altele locale. Aici, tot ce ține de gin este la superlativ! Iar oamenii din spatele barului, care sunt și foarte prietenoși și abordabili, sunt cei mai în măsură să-ți arate, în toată splendoarea, povestea ginului.

Wings Lounge

Dacă ieși pe Calea Victorie și vrei să iei pulsul orașului, e musai să te oprești la Wings Lounge. Mergi la ei să savurezi unul dintre co*cktailurile colorate, cu garnish-uri creative și servite în pahare elegante. Lista de băuturi și co*cktailuri este foarte complexă și ai toate șansele să rămâi surprins de creativitatea barmanilor de aici.

Îți dăm un singur indiciu: smokin’-bubbly-hot co*cktails. Dacă e și weekend, se prea poate să ai parte și de muzică live. Așa că locul ăsta este potrivit și pentru un date romantic, dar și pentru o seară de distracție cu prietenii, când vreți să ieșiți la unul din co*cktail baruri din București.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (23)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (24)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (25)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (26)

Încearcă mereu să fie creativi și să adapteze băuturile în funcție de preferințele oaspeților, așa că poți ruga barmanul să improvizeze pe loc o băutură pentru tine.

Locația e foarte bună, atmosfera excelentă, design-ul plăcut și servirea rapidă. Iar prețurile sunt accesibile, iar personalul foarte amabil și dedicat. Un loc care merită trecut în lista ta de co*cktail baruri din București pe care să le încerci!

The Vault Bar

co*cktail barul Hotelului Marmorosch din Centrul Vechi al Bucureștiului este, fără doar și poate, unul dintre cele mai interesante locuri din tot orașul. Este amplasat chiar în vechiul seif al fostei bănci Marmorosch. Astfel, locul oferă oportunitatea unică de a savura unele co*cktailuri absolut fabuloase într-un decor care a păstrat cât mai multe detalii autentice. De la seifurile originale până la ușa boltită, blindată, toate au fost restaurate cu atenție.

Dar nu doar pentru decor merită vizitat The Vault. Echipa experimentată de mixologi și vrăjitori de co*cktailuri din spatele tejghelei e capabilă să genereze la orice oră o ambianță elegantă și inedită.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (27)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (28)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (29)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (30)

N-ai cum să nu fii pe deplin satisfăcut de serviciile și băuturile lor. Iar fiecare connoseur va găsi ceva care să îi mulțumească așteptările. De la co*cktailuri clasice până la mixuri moderne cu abordări proprii, totul este executat cu precizie milimetrică și atenție deosebită la detalii. În plus, în cadrul hotelului te poți bucura și de bucătăria lor de inspirație franceză, îmbinată cu originalitatea contemporană a fine diningului.

Interbelic co*cktail Bar

Că tot vorbeam de Calea Victoriei, Interbelic co*cktail Bar este unul dintre locurile de unde poți lua cel mai bine pulsul vieții de noapte de la noi din oraș. Se deschide zilnic în jurul orei 17:00 și nu-s puține dățile în care atmosfera de aperitivo bar este cea care domnește în jur. În plus, are o locație super generoasă și un dance floor pe măsură, iar petrecerile de aici sunt legendare.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (31)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (32)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (33)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (34)

The S’aint 139și The Other S’aint

Și dacă tot am ajuns pe Calea Victoriei, trebuie pomenit și The Saint 139. Un bar modern și cozy cu co*cktailuri vibrante, super atmosferă, toate clădite în jurul unei comunități de oameni super-cool. De ce să mergi?Pentru că este un loc relaxat, cu un design urban și un super vibe! Au un DJ rezident și o listă eclectică de co*cktailuri pe care să le sorbi înainte de a mânca ceva din meniul lor cu preparate fusion.

Noi ne-am delectat cu bao bun – faimosul preparat asiatic – disponibil la The Saint 139 cu pui şi cu porc. Plus cu o supă Ramen, săţioasă şi delicioasă, cu bucăţi generoase de porc şi ciuperci sh*take.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (35)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (36)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (37)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (38)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (39)

Alături se află The Other S’aint, barul frate cu cele mai crazy vitralii postmoderne şi un mural în aceeaşi notă, pe terasă. Și ei au o bucătărie foarte bună, dar și o selecție diversă de co*cktailuri și băuturi fine. Acestea sunt pregătite cu pricepere și prezentate într-un mod artistic. Cu muzică ambientală și o atmosferă vibrantă, The Other S’aint te invită să petreci momente plăcute și să descoperi bucuria unui local inovator și sofisticat pe Calea Victoriei. La un pahar de p*rn Star Martini!

Shoteria

Este primul shotbar din România și primul shotbar din lume cu o „stație de dezintoxicare”. Asta o spun propietarii micuțului bar din Centrul Vechi, decorat în jurul tematicii medicale. De la Killer puss*, la ParaStas, au peste 60 de rețete de „injecții” diferite și o selecție inedită de remedii pentru mahmureală. Deci sunt toate șansele să-ți găsești și tu leacul pentru sâmbătă seara aici, chiar dacă nu vrei să bei alcool.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (40)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (41)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (42)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (43)

E musai să te oprești la Shoteria înainte de o noapte dedicată dansului și distracției în oraș! Locul este mic, de cele mai multe ori plin până la refuz de grupuri de prieteni și turiști gălăgioși. Însă barmanii de aici se pricep al naibii de bine să creeze o atmosferă legendară.

Salon Golescu

Salonul Golescu este unul dintre locurile noastre preferate pentru un prânz în oraș. Asta datorită aerului său de salon din vremurile trecute, ușor sobru, ușor auster, elegant dar și pretențios. Dar e minunat și după-amiaza, sau seara, când sunt deschise geamurile de la stradă și măsuțele înșirate pe trotuar. Este situat în apropierea Ateneului și Pieței Amzei, iar barul central al locului este indiciul de care ai nevoie să înțelegi că aici vei găsi niște co*cktailuri remarcabile.

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (44)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (45)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (46)
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (47)

Folosesc doar sucuri de fructe proaspăt stoasre și sirop de agave cu conținut scăzut de calorii. În plus, au o cola fără gluten și o listă foarte inspirată de vinuri organice, autohtone. De asem*nea, cei de la Salonul Goescu și-au făcut o misiune din sprijinirea micilor producători locali. Astfel, se aprovizionează constant de la micile ferme din jurul Bucureștiului. Tot ce iese din mâna barmanilor lor este o capodoperă, iar prețurile de aici nu sunt de speriat.

Alte locuri unde să mergi pentru un co*cktail bun

Aria TNB

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (48)

În inima orașului, pe acoperișul Teatrului Național, Aria TNB este una dintre cele mai frumoase terase pe care să-ți petreci seara! În primul rând că priveliștea e fantastică și ai o panoramă asupra întregii zone din Piața Universității. Apoi e amenajată foarte elegant, cu multe plante exotice și lumini care creează o atmosferă specială. Este spațioasă, aerisită și are un vibe urban, modern. Au multe dish-uri foarte fancy, dar și multe co*cktailuri deosebite– lounge co*cktails (asta pe lângă cele clasice, deja faimoase). Așa este și Aria Affair (din poza de mai sus) cu Tanqueray, cireșe maraschino, lâmâie și violete. Sau Overseas (cu gin, fructul pasiunii, lime, ananas, lemongrass și busuioc), ori Central Park, cu zmeură proaspătă, vodka, lămâie, tequila și Campari. Toate arată fabulos!

Rezervă o masă la Aria TNB

Biutiful by the Lake

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (49)

Când spui Biutiful by the Lake te gândești automat la priveliștea frumoasă spre lacul Herăstrău, la adierea ușoară a vântului, la atmosfera super chill, romantică și elegantă, la muzica bună, în surdină. Deschis numai în zilele (și nopțile) de vară, Biutiful este un mix între atmosfera de la mare și cea specifică unei capitale vibrante. Așa că rezervă o masă și pregătește-te să te bucuri de o experiență deosebită. Cât despre co*cktailuri, tu doar vino deschis către noi experiemente și provoacă barmanii să-ți recomande și să-ți pregăteacă băutura care s-ar potrivi cel mai bine stării de spirit, personalității tale sau a preparatelor pe care le-ai ales. Au multe, multe variante în meniu, care mai de care mai ispititoare – ca de exemplu Flower Power (cu gin Tanqueray infuzat cu hibiscus, anason, sirop de soc și apă tonică), ori Sangria Cooler (cu sangria, fructe macerate și apă tonică).

Linea / Closer to the Moon

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (50)

Linea este unul din sky barurile cele mai frumoase din București.Și cele mai populare. Un local iconic, renumit pentru priveliștile sale uluitoare asupra Centrului Vechi, de la ora apusului, dar și pentru co*cktailurile deja faimoase în rândul clienților. Atmosfera e foarte relaxată, unele seri răsună de jazz și musică live, așa încât chiar este un loc ideal în care să-ți petreci seara sub cerul Bucureștiului. La prima vedere, meniul de bar pare scurt, dar este neliminatat în opţiuni. Fie alegi direct un Mojito, un Blueberry Highlife sau Moscow Mule, fie te consulți cu barmanii în prepararea co*cktail-urilor și te bucuri de o băutură personalizată (noi îți recomandăm a doua variantă).

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (51)

Freddo Bar & Lounge este una dintre cele mai exclusiviste locații din Centrul Istoric. Cu un design modern (cum ar fi tavanul complet retractabil, sau pereții glisabili), dar și cu o atmosferă foarte relaxantă, Freddo a devenit unul din cele mai atractive lounge-uri din centrul istoric. În weekend, aici se țin mereu petreceri, multe cu muzică live, iar barul este foarte animat și energia e mereu la cote înalte. Așa că dacă vrei o noapte de distracție, mergi la Freddo! Pentru mai multă voie bună, îți dau o mână de ajutor și cu băuturile din meniu. Iar la capitolul co*cktailuri, au chiar o ofertă impresionantă – de la clasicele Comopolitan sau Mahattan, la co*cktailuri tropicale (precum Sex on the Beach sau Tequila Sunrise), la co*cktaiuri „cu bule” (cum e Hugo) sau cu Ice Tea, până la „Giant co*cktails”, la 500 ml, ca Giant Caipirinia sua Giant Caipiroska.

Club Bound

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (52)

Tot în Centrul Vechi, un alt club care-și așteaptă petrecăreții este și Club Bound. Aici, fiecare zi este privită ca o ocazie specială, așa că mereu sunt invitați DJ și MC care să anime atmosfera. Fie că ai chef de o ieșire cu gașca la terasă, fie că ești pe mood-ul party și vrei să te unduiești pe super muzică sau pur și simplu ai poftă să iei masa în oraș cu cineva drag, la Club Bound le poți avea pe toate. În meniul de vară au inclus și ei o mulțime de co*cktailuri – că doar așa îi șade bine oricărui club de noapte – cun este și acest Cucumber Basil Gin (cu gin, suc de lămâie, sirop de zahăr, castravete, busuioc și sprite).

Rezervă o masă la Club Bound

Ganesha Caffe

Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (53)

Preferi o atmosferă mai liniștă? Ganesha Caffe este locul ideal dacă eşti în căutarea unui ambient vesel şi în acelaşi timp intim, unde te poţi răsfăţa cu cele mai deosebite băuturi şi deserturi cu specific oriental.Atmosfera nu se simte doar prin decor și muzica; aici totul prinde și mai mult contur prin prisma mirosul specific, aproape hipnotizant. co*cktailuri spumoase, cafea proasăpt măcinată, infuzie de plante arăbești, narghilea – la Ganesha ai cu adevărat parte de o experiență altfel. Și tot aici găsești o ofertă extrem de generoasă când vine vorba de co*cktailuri – au peste 20 de rețete, dintre cele mai faimoase în întreaga lume (de la Mai Tai, la Godfather sau Blue Lagoon).

Rezervă o masă la Ganesha Caffe

Sperăm că ți-am dat suficiente idei dacă erai în căutarea unor co*cktail baruri din București care să vină cu oferta completă (cool drinks, cool vibes, cool music). Iar dacă co*cktailurile sunt pasiunea ta, uite și 10 co*cktailuri excelente pe care să le savurezi la terasă. Sau poate vrei să afli de ce e important ca forma paharului de co*cktail să fie adaptată băuturii servite…

Tags

  • bar de noapte
  • baruri in Bucuresti
  • cele mai bune co*cktailuri
  • co*cktail bar București
  • co*cktail bars
Cele mai cool co*cktail baruri din București - Restograf (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5859

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.